Comparative flavonoid profile of orange (Citrus sinensis) flavedo and albedo extracted by conventional and emerging techniques using UPLC-IMS-MS, chemometrics and antioxidant effects
- verfasst von
- Sherif M Afifi, Recep Gök, Ingo Eikenberg, Dennis Krygier, Eric Rottmann, Anne-Sophie Stübler, Kemal Aganovic, Silke Hillebrand, Tuba Esatbeyoglu
- Abstract
INTRODUCTION: Citrus fruits are one of the most frequently counterfeited processed products in the world. In the juice production alone, the peels, divided into flavedo and albedo, are the main waste product. The extracts of this by-product are enriched with many bioactive substances. Newer extraction techniques generally have milder extraction conditions with simultaneous improvement of the extraction process.
- Organisationseinheit(en)
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Institut für Lebensmittelwissenschaft und Humanernährung
Molekulare Lebensmittelchemie und -entwicklung
- Externe Organisation(en)
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Symrise AG
Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik e.V.
Technische Universität Braunschweig
University of Sadat City
- Typ
- Artikel
- Journal
- Frontiers in Nutrition
- Band
- 10
- ISSN
- 2296-861X
- Publikationsdatum
- 06.06.2023
- Publikationsstatus
- Veröffentlicht
- Peer-reviewed
- Ja
- ASJC Scopus Sachgebiete
- Lebensmittelwissenschaften, Endokrinologie, Diabetes und Stoffwechsel, Ernährung und Diätetik
- Ziele für nachhaltige Entwicklung
- SDG 3 – Gute Gesundheit und Wohlergehen
- Elektronische Version(en)
-
https://doi.org/10.3389/fnut.2023.1158473 (Zugang:
Offen)